Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Θεατρική παράσταση «Μία συγνώμη»

Σήμερα διάβασα το κείμενο της σχολικής παράστασης που είχε συντονίσει και οργανώσει η Βιργινία. Έχει δημοσιευθεί στο site του Δικτύου. http://www.theatroedu.gr/main/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=49&Itemid=177
Πραγματικά ενθουσιάστηκα γνωρίζοντας ότι όλο, από την αρχική ιδέα μέχρι τον τελικό διάλογο, ήταν δημιούργημα των μαθητών σε συνεργασία φυσικά με την εμψυχώτριά τους. Το βρήκα εξαιρετικό, συγκινητικό και διδακτικό. Βάλατε τα γυαλιά σε όσους γονείς την παρακολουθούσαν.
Χίλια μπράβο Βιργινία μου. Εύχομαι, παρ’ όλες τις δυσκολίες, να συνεχίσεις αυτό που ξεκίνησες και να το εξελίξεις όσο μπορείς, καθώς όλοι μας έχουμε ανάγκη να βλέπουμε καλές δουλειές. Και μην ξεχάσεις να μας καλέσεις στην επόμενη!

3 σχόλια:

Βιργινία Χρ. είπε...

Μαρία μου πολύ σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα αυτή η παράσταση με τα παιδιά και χαίρομαι που μπήκες στον κόπο να το διαβάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου... Τελικά αυτό το blog μας ενώνει!

Έλενα Χασαλεύρη είπε...

Μόλις διάβασα κι εγώ την ιστορία...
Μαρία, η κίνησή σου να μας ενώσεις με την εμπειρία της Βιργινίας παίρνει άριστα!
Βιργινία, ενθουσιάστηκα πολύ με το κείμενο (δεδομένου ότι αποτελεί έργο μαθητών) και με συγκίνησε πολύ! Περισσότερο όμως ενθουσιάστηκα και συγκινήθηκα με τη δική σου πρωτοβουλία, η οποία ξεπερνά την απλή διοργάνωση μιας θεατρικής παράστασης και επανεξετάζει ρόλους, αξίες και συμπεριφορές τόσο μα τόσο γνώριμες στον σχολικό μικρόκοσμο...
Μας εξέπληξες ευχάριστα για μία ακόμη φορά!
Μπράβο!

νελλη είπε...

Βιργινιούλα χίλια μπράβο σε εσένα και τα παιδιά σου...Τί να πώ άλλο;