Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΒΟΛΗ Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 ώρες: 18.30- 20.30 Η δύναμη της φαντασίας: το εργαλείο του ηθοποιού»

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση συνεχίζει τις μηνιαίες συναντήσεις για τα μέλη και τους φίλους του. Στις συναντήσεις αυτές οι συμμετέχοντες μπορούν να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να μοιραστούν ιδέες, πληροφορίες και απόψεις για το πώς το θέατρο και άλλες τέχνες μπορούν να δώσουν ένα πιο δημιουργικό περιεχόμενο στη σύγχρονη εκπαίδευση.
Τα θέματα θα σχετίζονται με το θέατρο στην εκπαίδευση και το θέατρο ως εκπαίδευση, με τεχνικές θεάτρου και με προσεγγίσεις σχετικές με την εφαρμογή των τεχνών σε ποικίλα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα (τάξη, θεατρική ομάδα, ομάδες με διαπολιτισμική σύνθεση κ.ά.).
Οι συναντήσεις θα γίνονται την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα στις 18.30- 20.30 στο Γραφείο του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Σαρρή 14, Ψυρρή - Αθήνα.

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009 ώρες: 18.30- 20.30
«Η δύναμη της φαντασίας: το εργαλείο του ηθοποιού»

Τι είναι το δημιουργικό θέατρο; Η δημιουργική πορεία του αυτοσχεδιασμού.

Προβολή της ταινίας:
«Creative Drama and Improvisation, with Rives Collins» (αγγλικά)

Ο Rives Collins (Chair of the Department of Theatre, Assistant Professor at Northwestern University, Chicago) επαγγελματίας λάτρης των ιστοριών (storyteller) ξετυλίγει με ενθουσιασμό το κουβάρι της φαντασίας των σπουδαστών του τμήματος δραματικής τέχνης και έκφρασης ενός αμερικάνικου πανεπιστημίου με μια σειρά από ασκήσεις στο χώρο, ασκήσεις δημιουργικής φαντασίας, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις για συγκέντρωση και με στόχο να δημιουργήσουν όλοι μαζί ένα αυτοσχέδιο δράμα.

Συζήτηση με θέμα: Τι ακριβώς κάνει ο ηθοποιός πάνω στη σκηνή και σε τι συνίστανται οι σπουδές του;
Ποιο κομμάτι της δραματικής τέχνης αφορά εμάς και τους μαθητές μας;
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε τα κατάλληλα θεατρικά εργαλεία;

Ο Γιώργος Μάρδας, εκπαιδευτικός, θεατρολόγος, θα παρουσιάσει την ταινία.
Η Αντιγόνη Μώρου, εκπαιδευτικός, θεατρολόγος, μέλος της συγγραφικής ομάδας βιβλίου Θεατρικής αγωγής, θα προτείνει σχετικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: